nahlad

Prečo by ste si pre svoju rekonštrukciu nemali vyberať najlacnejšieho dodávateľa?

29.04.2022 Redakcia 38 x 11 minutové čítanie

Ak uvažujete o začatí rekonštrukcie svojho domu, jeden z vašich najväčších problémov bude súvisieť s tým, koľko peňazí by ste mali do neho investovať.

Pri výbere dodávateľa pre vašu prestavbu je potrebné zvážiť množstvo faktorov. Potrebujete dodávateľa, ktorý všetko nadizajnuje aj postaví? Aký je charakter vášho projektu? Ide o projekt malého rozsahu, ako je prestavba jednej konkrétnej izby, alebo o väčší projekt, ako je prestavba celého domu?

Jedným z kritérií, na ktoré sa mnohí majitelia domov zameriavajú pri výbere dodávateľa sú finančné náklady. Výber najlacnejšieho dodávateľa sa zdá byť najjednoduchším a prirodzeným rozhodnutím, ale cena nie je jediný faktor, ktorý by ste mali brať pri výbere do úvahy. Poďme sa teda pozrieť na niekoľko dôvodov, prečo by ste nemali najímať dodávateľa s najlacnejšou ponukou.

Neefektívne plánovanie

Pred začatím projektu ste určite strávili množstvo času predstavovaním si, ako bude vyzerať váš vysnívaný domov. Pre majiteľov domov je typické, že vopred skúmajú a zbierajú nápady na vytvorenie plánu prestavby. V tomto kroku však budete jednoznačne potrebovať pomoc od svojho dodávateľa.

Niektorí dodávatelia však nedokážu prísť so solídnym a súdržným plánom. Je to preto, že s tým nemusia mať skúsenosti, ani odborné znalosti. Ak vám váš dodávateľ nemôže pomôcť s vytvorením vášho vysnívaného priestoru, je to veľká červená vlajka, ktorá bude mať významný vplyv na konečný výsledok projektu.

Nízka kvalita práce

Ako majiteľ domu, by ste mali vedieť, že všetko nie je len o znižovaní finančných nákladov. Môžete minúť menej ako boli plánované počiatočné náklady na prácu a materiály, ale čo po skončení prestavby? Nekvalitná práca môže z dlhodobého hľadiska zničiť váš rozpočet.

Článok pre PREMIUM predplatiteľov

Aktivovať PREMIUM

Už mám PREMIUM: Prihlásiť sa

Chyba

close
close
close
close
close
close

Projektová Kalkulačka používa súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania.